Zeytinni Hellimli Bidda (Gülden Ereş)

ZEYTİNNİ HELLİMLİ BİDDA (Gülden Ereş)

MALZEMELER

  • 1 Kuru soğan
  • 1 Su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 Su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 Paket hellim
  • 1 Çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 Su bardağı elenmiş un
  • 1 Su bardağı çekirdekleri çıkarılmış, 2-3 parçaya kesilmiş siyah zeytin
  • 1 Demet golyandro, 1 demet taze nane
  • Üzerine çörek oyu ve susam

YAPILIŞI

Ilık süt ile mayayı ve toz şekeri koyup 15-20 dakika kabartın sonra suyu ve sıvı yağı ilave edin.Mayalı süt, yağ karışımına unu ekleyip, yoğurun(eksik gelirse un ilavesi yapın).Hamur, ele hafif yapışan, yumuşak bir kıvamda olmalı.Bu haliyle üzerini nemli bez ya da kapakla örtüp oda sıcaklığında iki katı olana kadar mayalanmaya bırakın.Hamur iyice kabardıktan sonra (1 saat kadar) kıyılmış nane, golyandro, zeytin, küp küp doğranmış hellim ve soğanı ilave edip yoğurun.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye elinizle yayıp 1-2 saat daha mayalandırın.Üzerine çörekotu ve susam serpip ılık fırında 180 derecede pişirin.

Afiyet Olsun.

Sayfamızı Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0 )
  • ...

Yorum Ekleyin