KIBTEK halkı işte böyle soyuyor.

 
Sabahattin İsmail
   

      Sabahattin İsmail

Solar sistemin yayılmasını böyle engelliyor. İlgili bakanlık soyguna ortak..

KIBTEK'in astronomik elektrik tarifesinden bıkan insanlar, soygundan kurtulmak için akın akın solar sisteme geçiyor. 25 yıl ömrü olan sistem 5 yılda kendini amorti ediyor..

Tabii KIBTEK soygunundan kurtulmak kolay değil. Maktu ücret, aydınlatma ücreti, solar sistem kontrol vergisi vb. adlarla yine de her ay 100 TL lik fatura gönderip hiç enerji vermedikleri halde para tahsili yapıyorlar..

 

Ancak bu soygunla da yetinmiyorlar.

KIBTEK'in güneş enerji paneli kuran insanlara karşı engelleyici tavrı tam bir rezillik ve skandaldır. Mart ayı içinde 4 watt solar sistem kurmak için bir şirkete müracaat ettim.

 

KIBTEK izni tam 4 ay sonra Haziran'da verdi. Şirket gelip 3 saatte sistemi kurdu. Sistem günde 23-25 KW enerji üretiyor ama KIBTEK gelip kontrol yapmadığı için mahsuplasma yapmıyor. Benim gündüz üretip de kullanmadığım fazla enerjiyi cebine atıyor.

 

Üretim yapmadığım geceleri ise o enerjiyi dönüp bana satıyor. 2.5 ayda benden 600 KW enerjiyi çalıp bana kendi yüksek tarifesinden sattı. Kendi enerjimi üretmeme rağmen bir ayda 650 TL fatura gönderdi.

 

2. ayın sonunda ciddi uğraşlar sonucu lütfedip kontrole geldiler. Onay verdiler. Ne ki iki haftadır onay yazısı imzalanmadigi için hala benim ürettigim enerjiyi alıp bana kendi astronomik tarifesinden satmaya devam ediyor. Neymiş, imzayı atacak kişi izindeymiş...

 

Dolayısı ile mahsuplasma yapılamıyor...

 

Bu açık bir hırsızlık ve soygundur.

 

KIBTEK yüzlerce insana aynı uygulamayı yapıyor. Amaç hem solar sisteme geçilmesini önlemek hem de hırsızlık yaparak 2-3 ay boyunca halka yüksek tarifeden fatura göndermeye devam edip haksız gelir elde etmeyi sürdürmek.

 

Özetle Mart'tan bu yana 6 ay geçti ve hala KIBTEK'in engellemesinden, soygunundan kurtulamadık.

 

Bir de çıkıp ilk kez 150 milyon TL kar ettik diye övünüyorlar..

 

Halkı soyarsan, insanların ürettiği enerjiyi çalıp yüksek tarifeyle onlara satarsan, tabii kar edersin.

 

KIBTEK adam olmaz.. Bunlar avantalarını korumak için soyguna alıştılar..

 

Özelleştirme tek çaredir


Sabahattin İSMAİL
31.07.2017

Sayfamızı Paylaşın:

Etiketler:

Sayfa Yorumları (0 )
  • ...

Yorum Ekleyin